TAIMNE JA GLUTEENIVABA! Mujadara
Pille Enden, 25.09.2024
Mujadara on Lähis-Idast pärit roog, milles on pehmeks keedetud läätsed ja riis (või muu teravili), maitsestatud vürtsidega ja segatud karamellise sibulaga. Tulemuseks on rikkalik toit, mis sobib nii lisandiks kui põhiroaks. Roog on vegan ja gluteenivaba!
- 2,5 dl rohelisi või pruune läätsesid
- 2 dl pruuni riisi
- 1,1 liitrit köögiviljapuljongit
- 2 loorberilehte
- 500 g sibulaid
- 2 sl oliiviõli
- 2 tl jahvatatud vürtsköömneid
- soola
- musta pipart
- koriandri- või petersellilehti
Pane läätsed ja riis eraldi nõudesse külma vette likku. 20 minuti pärast kurna riis.
Pane riis potti, lisa 5 dl puljongit ja lase keema tõusta. Lisa 1 tl soola, musta pipart ja loorberileht. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase 20 minutit vaikselt podiseda.
Kurna läätsed ja lisa riisile koos 6 dl veega. Sega läbi, kata pott kaanega ja lase 25 minutit haududa.
Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pannil õli. Lisa viilutatud sibulad ja prae mõõdukal kuumusel umbes 10 minutit. Lisa vürtsköömned ja 0,5 tl soola ning prae veel 5-10 minutit kuni sibulad on pruunistunud.
Kui läätsed ja riis on pehmed, lülita pliit välja ja jäta 5 minutiks kaanega kaetuna pliidile hauduma.
Sega 2/3 sibulatest roa hulka. Serveeri ülejäänud sibulate ja koriandri- või petersellilehtedega.