PÜSIB VÄRSKE MITU PÄEVA
Suvikõrvitsasai kõrvitsaseemnetega
Pille Enden, 26.09.2024
Suvikõrvitsa valmimise tippajal jagub seda vilja igale poole, ka küpsetistesse.Mahlane plaadisai maitseb hea soojalt lihtsalt või või toorjuustuga serveerituna või ka supi või salati kõrvale. Suvikõrvits teeb saia eriti pehmeks ja aitab sel mitu päeva värske püsida.
- 350 g suvikõrvitsat
- 2 suurt muna
- 1,5 dl piima
- 4 sl oliiviõli
- 4,5 dl nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,75 tl soodat
- 0,75 tl soola
- 0,25 tl musta pipart
- 3 sl kõrvitsaseemneid
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda umbes 20x25 cm ahju- või pirukavorm küpsetuspaberiga.
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Tõsta sõelale, lase nõrguda ja pigista siis võimalikult kuivaks.
Klopi munad lahti. Klopi hulka piim ja õli.
Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja pipar. Lisa munasegu jahule ja sega ühtlaseks tainaks.
Sega lõpuks hulka riivitud suvikõrvits. Tõsta ahjuvormi, silu ja puista peale kõrvitsaseemneid.
Küpseta ahjus 30–35 minutit. Proovi küpsust tikuga. Kui sissetorgatud tikk jääb välja tõmmates puhas, on sai küps. Kui ei, siis küpseta veel 5 minutit.