TÕELISELT MAITSEV KALASUPIPÄEV
Aasiapärane lõhesupp kookospiimaga
Pille Enden, 07.11.2024
Tõeliselt maitsev supp valmib vaid poole tunniga. Supile annavad vürtsi tšilli, ingver ja sidrunhein, aga ka kurkum ja karri. Soolasust lisab kalakaste ja kookospiim teeb leeme kreemjaks. Kõik see podiseb kokku mõnusaks maitseks ja lõpuks küpseb supi peal kaane alla valmis ka kala, mis jääb sel moel eriti hõrk.
- 2 sibulat
- 3 porgandit
- 1 punane tšilli
- 3 cm tükk ingverit
- 150 g šiitake seeni või šampinjone
- 2 sl õli
- 1 tl kurkumi
- 1 tl karripulbrit
- 8 dl vett
- 2 sidruniheinaoksa
- 500 g lõhefileed
- 2 sl kalakastet
- 400 ml kookospiima
- 2 laimi mahl
- väike punt koriandrilehti
- soola
Koori ja haki sibulad. Koori ja viiluta porgandid. Haki tšilli ja ingver. Viiluta seened.
Kuumuta potis õli. Lisa kurkum, karri, tšilli, ingver, sibul, porgand ja seened. Prae 2-3 minutit.
Kalla potti vesi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust. Koori sidurnheinal puised kihid ära, lõika pehmed varreosad 5 cm pikkusteks juppides. Lisa supile sidrunhein ja lase 10 minutit keskmisel kuumusel podiseda.
Eemalda lõhelt nahk ja lõika kala 1,5 cm kuubikuteks.
Lisa supile kalakaste, kookospiim, laimimahl ja kui vaja, siis veidike soola. Viimasena lisa kalatükid. Kata pott kaanega, lülita pliit välja ja lase 5 minutit seista. Kala peaks selle aja jooksul küpseks saama.
Serveeri hakitud koriandriga.