TÕELISELT MAITSEV KALASUPIPÄEV

Aasiapärane lõhesupp kookospiimaga

Pille Enden, 07.11.2024

Tõeliselt maitsev supp valmib vaid poole tunniga. Supile annavad vürtsi tšilli, ingver ja sidrunhein, aga ka kurkum ja karri. Soolasust lisab kalakaste ja kookospiim teeb leeme kreemjaks. Kõik see podiseb kokku mõnusaks maitseks ja lõpuks küpseb supi peal kaane alla valmis ka kala, mis jääb sel moel eriti hõrk.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 sibulat
  2. 3 porgandit
  3. 1 punane tšilli
  4. 3 cm tükk ingverit
  5. 150 g šiitake seeni või šampinjone
  6. 2 sl õli
  7. 1 tl kurkumi
  8. 1 tl karripulbrit
  9. 8 dl vett
  10. 2 sidruniheinaoksa
  11. 500 g lõhefileed
  12. 2 sl kalakastet
  13. 400 ml kookospiima
  14. 2 laimi mahl
  15. väike punt koriandrilehti
  16. soola
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibulad. Koori ja viiluta porgandid. Haki tšilli ja ingver. Viiluta seened.

  2. Kuumuta potis õli. Lisa kurkum, karri, tšilli, ingver, sibul, porgand ja seened.  Prae 2-3 minutit.

  3. Kalla potti vesi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust. Koori sidurnheinal puised kihid ära, lõika pehmed varreosad 5 cm pikkusteks juppides. Lisa supile sidrunhein ja lase 10 minutit keskmisel kuumusel podiseda.

  4. Eemalda lõhelt nahk ja lõika kala 1,5 cm kuubikuteks.

  5. Lisa supile kalakaste, kookospiim, laimimahl ja kui vaja, siis veidike soola. Viimasena lisa kalatükid. Kata pott kaanega, lülita pliit välja ja lase 5 minutit seista. Kala peaks selle aja jooksul küpseks saama.

  6. Serveeri hakitud koriandriga.