SUVEHOIDIS

Basiilikupesto piparmündiga

Ragne Värk, 28.08.2024

Lihtne ja kiire võimalus valmistada aiarohelisest mõnusalt õhetavat kastet.

Valmistamise aeg
5–7 minutit
Kogus
1 portsjon
  1. kimpu rohelist basiilikut
  2. peotäit piparmündilehti
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 3 sl peenelt riivitud parmesani
  5. 2 sl seedermänniseemneid
  6. u 100 ml õli ( rapsi- ja oliiviõli pooleks)
  7. vajadusel maitsestamiseks pisut sidrunist pressitud mahla
  8. soola
  1. Pane kõik koostisosad kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Vajadusel timmi maitseid ja tekstuuri juustu, soola, sidrunimahla või õliga. Tõsta segu purki.

Kaua säilib: Kahjuks ei sobi isetehtud pesto pikemaks säilitamiseks, külmkapis hoides tarvita ära umbes viie päeva jooksul. Sügavkülmas säilib värskena umbes pool aastat.

Kasutamine: Suurepärane lisand suupistete, aga ka grillitud liha, pasta ja panniroogade kõrvale. Kasuta saia- ja leivamäärdena, kuid ka dippimiseks.

Soovitus: Katseta mitmete maitsetega. Asenda basiilik või piparmünt näiteks pune, murulaugu, peterselli või muu taolisega.