TAIMNE PÄEVARETSEPT

Marja-virsiku kook

Taimne Teisipäev, 27.08.2024

See on üks imeline suvine purukattega kook, mis valmib lihtsasti ning kiiresti. Proovi järgi!

Koostisosad
  1. 100 g vaarikaid
  2. 1 suur virsik
Taigen
  1. 260 g jahu
  2. 25 g maisitärklist
  3. 0,5 tl küpsetuspulbrit
  4. 240 g kaerapiima
  5. 1 tl õunaäädikat
  6. 70 g taimset võid
  7. 1 tl vaniljekstraktt või vaniljesuhkrut
  8. 0,5 tl soola
Puru
  1. 50 g taimset võid
  2. 75 g kookoshelbeid
  3. 50 g pruuni suhkrut
  4. 80 g jahu
  1. Purukatte valmistamiseks sega kokku kuivained ning lisa külmad võitükid. Näpi segu sõrmede vahel puruks. Pane kõrvale.

  2. Taigna valmistamiseks vahusta toasoe taimne või suhkruga, kuni segu muutub kergelt kreemjaks. Lisa vaniljeekstrakt ja eelnevalt omavahel segatud piima-äädika segu. Sega ühtlaseks.

  3. Sega jahu, maisitärklis ja küpsetuspulber omavahel ning lisa tainale. Sega korralikult läbi.

  4. Vooderda 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määri see taimse võiga.

  5. Kalla taigen koogivormi põhja ning laota peale vaarikad ja viilutatud virsik.

  6. Kõige peale laota laiali purukate.

  7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures umbes 30 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.

  8. Lase koogil enne serveerimist veidi jahtuda ning naudi!