NÄDALA KOOK

Õunakook kama ja martsipaniga

Pille Enden, 30.08.2024

Pehme õunakook sisaldab kamajahu, mis annab koogile veidi koredama tekstuuri.  Martsipan lisab delikaatselt mandlimaitset ja magusust. Loomulikult valmib parim õunakook ikka kodumaistest hapukatest õuntest.

Valmistamise aeg
25 minutit + 40 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g hapukaid õunu
  2. 3 muna
  3. 1 dl suhkrut
  4. 100 g martsipanimassi
  5. 1 dl piima
  6. 50 g sulatatud võid või õli
  7. 1,5 dl nisujahu
  8. 1,25 dl kamajahu
  9. 1 tl küpsetuspulbrit
  10. 2 tl vanillisuhkrut
  11. võid vormi määrimiseks
  12. tuhksuhkrut peale puistamiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õhukesteks sektoriteks.

  2. Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks tugevaks vahuks. Lisa riivitud martsipan ja sega ühtlaseks.

  3. Lisa muna-suhkru segule piim ja sulatatud ning jahutatud või (või õli). Sega ühtlaseks.

  4. Sega jahude hulka küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega taina hulka.

  5. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Kalla vormi pool tainast. Lao peale pool õunaviiludest.

  6. Kalla peale ülejäänud tainas ja lao ülejäänud õunaviilud. 

  7. Küpseta kooki ahju keskosas 35-40 minutit, kuni  on saanud kauni helepruuni värvi. Proovi küpsust tikuga. Puista peale tuhksuhkrut.