NÄDALA KOOK
Õunakook kama ja martsipaniga
Pille Enden, 30.08.2024
Pehme õunakook sisaldab kamajahu, mis annab koogile veidi koredama tekstuuri. Martsipan lisab delikaatselt mandlimaitset ja magusust. Loomulikult valmib parim õunakook ikka kodumaistest hapukatest õuntest.
- 400 g hapukaid õunu
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 100 g martsipanimassi
- 1 dl piima
- 50 g sulatatud võid või õli
- 1,5 dl nisujahu
- 1,25 dl kamajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vanillisuhkrut
- võid vormi määrimiseks
- tuhksuhkrut peale puistamiseks
Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õhukesteks sektoriteks.
Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks tugevaks vahuks. Lisa riivitud martsipan ja sega ühtlaseks.
Lisa muna-suhkru segule piim ja sulatatud ning jahutatud või (või õli). Sega ühtlaseks.
Sega jahude hulka küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Sega taina hulka.
Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga. Kalla vormi pool tainast. Lao peale pool õunaviiludest.
Kalla peale ülejäänud tainas ja lao ülejäänud õunaviilud.
Küpseta kooki ahju keskosas 35-40 minutit, kuni on saanud kauni helepruuni värvi. Proovi küpsust tikuga. Puista peale tuhksuhkrut.