NÄDALA KOOK

Ploomi-vanillipudingukook

Pille Enden, 06.09.2024

Lihtne ja kodune ploomikook, mille ahju panemiseks ei kulu üldse palju aega. Hapukad ploomid annavad küpsetisele erilise mahlakuse ja vanillipuding lisab pehmust ning kreemisust.  Ploomid võib vabalt asendada ka hapude õuntega.

Valmistamise aeg
20 minutit + 50 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 muna
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 1 tl vanilliessentsi
  4. näpuotsaga soola
  5. 0,75 dl piima
  6. 1,5 sl õli
  7. 3,75 dl nisujahu
  8. 1,5 tl küpsetuspulbrit
  9. 500 g ploome
  10. 1 muna
  11. 1,5 sl kartulitärklist
  12. 200 g koorest vanillipudingit
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa vanilliessents, sool, piim ja õli. Sega jahu küpsetuspulbriga ja siis vähehaaval vedelate ainete hulka.

  2. Lõika kolmandik ploomidest sektoriteks ja sega tainasse. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse vormi.

  3. Poolita ülejäänud ploomid. Klopi muna hulka esmalt tärklis ja sega siis vanillipudinguga.

  4. Tõsta koogile peale vanillipudingusegu ja lao ploomid. Küpseta ahjus 45-50 minutit.