NÄDALA KOOK
Ploomi-vanillipudingukook
Pille Enden, 06.09.2024
Lihtne ja kodune ploomikook, mille ahju panemiseks ei kulu üldse palju aega. Hapukad ploomid annavad küpsetisele erilise mahlakuse ja vanillipuding lisab pehmust ning kreemisust. Ploomid võib vabalt asendada ka hapude õuntega.
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanilliessentsi
- näpuotsaga soola
- 0,75 dl piima
- 1,5 sl õli
- 3,75 dl nisujahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 500 g ploome
- 1 muna
- 1,5 sl kartulitärklist
- 200 g koorest vanillipudingit
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa vanilliessents, sool, piim ja õli. Sega jahu küpsetuspulbriga ja siis vähehaaval vedelate ainete hulka.
Lõika kolmandik ploomidest sektoriteks ja sega tainasse. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse vormi.
Poolita ülejäänud ploomid. Klopi muna hulka esmalt tärklis ja sega siis vanillipudinguga.
Tõsta koogile peale vanillipudingusegu ja lao ploomid. Küpseta ahjus 45-50 minutit.