NII MÕNUS

Seenesalat – kohe söömiseks ja purki panemiseks

Tiina Lebane, 07.09.2024

Üks mõnus salat mistahes metsaseentest võib olla ka hea võileivakate ja isegi supipõhi. [Kui autoklaavid, peab ka talveni vastu].

Valmistamise aeg
60 minutit
Kogus
1 portsjon
Koostisosad
  1. 300 g tomatit
  2. 400 g kupatatud metsaseeni
  3. 200 g porgandit
  4. 150 g paprikat
  5. 150 g sibulat
  6. 1 tšilli
  7. 0,5 dl õli
  8. 2 tl 30% äädikat
  9. 1 tl kuivatatud basiilikut
  10. 1 tl soola
  11. 1 sl suhkrut
  12. 0,5 tl purustatud musta pipart
Valmistamine
  1. Vala tomatitele peale kuuma vett, lase seista paarkümmend minutit, siis koori ja tükelda. Haki seened väiksemateks tükkideks. Koori porgandid ja haki väikesteks kuubikuteks. Puhasta paprika, tšilli ja sibulad ning haki tükikesteks.

  2. Aja õli potis kuumaks. Lisa potti porganditükid ja kuumuta 5 minutit, siis lisa sibul, paprika ja tšilli ning kuumuta 3-4 minutit. Lõpuks lisa hakitud seened ja tomatid koos väljavalgunud mahlaga ning äädikas, basiilik ja ülejäänud maitseained. Keera kuumus kinni ja hoia segu potis kaane all veel 5-6 minutit.

  3. Pane salat kuumalt purki. Jahtunud purke säilita külmkapis.

  4. Kogus 1 l