NII MÕNUS
Seenesalat – kohe söömiseks ja purki panemiseks
Tiina Lebane, 07.09.2024
Üks mõnus salat mistahes metsaseentest võib olla ka hea võileivakate ja isegi supipõhi. [Kui autoklaavid, peab ka talveni vastu].
- 300 g tomatit
- 400 g kupatatud metsaseeni
- 200 g porgandit
- 150 g paprikat
- 150 g sibulat
- 1 tšilli
- 0,5 dl õli
- 2 tl 30% äädikat
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- 1 tl soola
- 1 sl suhkrut
- 0,5 tl purustatud musta pipart
Vala tomatitele peale kuuma vett, lase seista paarkümmend minutit, siis koori ja tükelda. Haki seened väiksemateks tükkideks. Koori porgandid ja haki väikesteks kuubikuteks. Puhasta paprika, tšilli ja sibulad ning haki tükikesteks.
Aja õli potis kuumaks. Lisa potti porganditükid ja kuumuta 5 minutit, siis lisa sibul, paprika ja tšilli ning kuumuta 3-4 minutit. Lõpuks lisa hakitud seened ja tomatid koos väljavalgunud mahlaga ning äädikas, basiilik ja ülejäänud maitseained. Keera kuumus kinni ja hoia segu potis kaane all veel 5-6 minutit.
Pane salat kuumalt purki. Jahtunud purke säilita külmkapis.
Kogus 1 l