PAITAB KÕHTU
Kanasupp porgandi ja porruga
Tiina Lebane, 11.09.2024
Keeda puljong ise ja saad kindlasti kõige maitsvama kanasupi! Kui keedad puljongi broileri poolkoibadest, saad supiks sobiva leeme juba poole tunniga ning see on just paras aeg köögiviljade hakkimiseks ja maitseainete valmis panemiseks. Natuke vahukoort timmib maitsed lausa sametiseks. Ja tilliga ole helde!
- 5 broileri poolkoiba
- 1 l vett
- 10 tera musta pipart
- 5 tera vürtspipart
- 200 g porgandit
- 150 g porrut
- 2 sl valget veiniäädikat
- 1 dl hakitud tilli
- 1 dl vahukoort
- 1 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
Pane poolkoivad külma veega keema. Koori tekkinud vaht ja lisa potti mõlemad piprad. Keeda 30 minutit, siis tõsta kana potist taldrikule ja lõika liha väiksemateks tükkideks.
Vahepeal puhasta porgand ja porru. Haki porgand väikesteks kuubikuteks ja porru õhukesteks viiludeks.
Kui kana on potist välja võetud, lisa potti porgand ja porru ning keeda umbes 10 minutit. Tõsta kanatükid potti tagasi, lisa ka äädikas, till ja koor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta supp soola ja pipraga.
Serveerides puista peale veel veidi tilli.