NII TORE NÄKS! Õunafriikad
Tiina Lebane, 20.09.2024
Õunarohkel sügisel tasub õunast kõike võtta. Frititud tainaümbrises õunasektorid on mõnus amps, mis tuleb ära süüa kohe, sest õun küpseb kuumas ümbrises ka pärast frittimist edasi ja nõnda võid järgmisel päeval leida õunatüki asemel hoopis õunamoosi. Suhkrut tainas ei ole, piisab õuna enda magususest ja tuhksuhkru-kaneelipuistest. Vanillikaste kõrvale on peaaegu kohustuslik.
- 600 g õuna
- 0,5 dl nisujahu
- 2 muna
- 2 dl riivsaia
- 4 dl õli frittimiseks
- 2 tl tuhksuhkrut
- 0,5 tl kaneeli
Koori õunad ja lõika umbes 1 cm paksusteks sektoriteks. Mõõda ühte kaussi jahu, klopi teises kausis munad lahti ja pane kolmandasse riivsai. Veereta õunasektoreid kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias.
Kuumuta potis õli aurama. Küpseta õunafriikaid portsjonite kaupa kuumas õlis mõlemalt poolt umbes 1 minut või kuni riivsai on kuldne ja krõbe. Tõsta ettevaatlikult kuumast õlist küpsetuspaberile tahenema ja jahtuma.
Sega tuhksuhkur ja kaneel ning puista soojadele friikatele. Söö kohe. Soovi korral paku juurde vanillikastet või vanillisuhkruga vahustatud koort.