MAITSEKAS KALAPÄEV
Valge kala vahemerelises tomatikastmes
Tiina Lebane, 05.09.2024
Neutraalse maitsega valge kala sobib hästi Itaaliast pärit puttanesca’st inspireeritud tomatikastmega, millele annavad lisamaitset sardiinid ja mustad oliivid. Kasuta turska, koha, haugi või mõnda muud valget kala. Lihtne, aga maitserohke õhtusöök nii argipäeval kui ka sõpradele pakkumiseks.
- 500 g kalafileed
- 4 küüslauguküünt
- 1 punane tšilli
- 1 karp (120 g) sardiine õlis
- 100 g kivita musti oliive
- 3 sl oliiviõli
- 2 pk (a 400 g) purustatud tomatit
- soola
- purustatud musta pipart
- värsket basiilikut
Lõika kalafileed suuremateks tükkideks, puista peale 1 tl soola ja jäta 15 minutiks seisma.
Koori küüslauk ja haki peeneks, haki ka tšilli. Tükelda sardiinid väiksemaks ja lõika oliivid põiki pooleks.
Prae küüslauku ja tšillit oliiviõlis paar minutit. Lisa sardiinid, oliivid ja purustatud tomatid. Hauta kastet madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Võid lisada pisut vett, kui kaste tundub liiga paks. Tõsta kalatükid kastmesse ja hauta veel 7-8 minutit.
Serveerides puista kastmele paar peotäit värsket basiilikut ja paku kõrvale head saia-sepikut, keedetud kartuleid või riisi.