ERITI MAITSEV
Soe gnocchi-salat
Tiina Lebane, 09.09.2024
Gnocchi’d on Itaalia köögist pärit väikesed kartuliklimbid, mis vajavad lühikest kuumutamist vees või pannil. Just pannil koos küüslauguga võis praetult on nad eriti maitsvad. Lisa pannile ka brokoliõisikuid ja sidrunikastet ning puista lõpuks peale värsket rukolat ja riivitud parmesani – lihtne ja väga maitsev roog on kiirelt valmis.
- 250 g brokolit
- 0,5 sidrunit
- 1 tl mett
- 3 sl oliiviõli
- 1 tl soola
- 0,5 tl purustatud musta pipart
- 2 küüslauguküünt
- 400 g värskeid gnocchi’sid
- 20 g võid
- värsket rukolat
- 1 dl riivitud parmesani
Lõika brokoli väikesteks õisikuteks. Varreotsad koori ja haki peeneks. Riivi poole sidruni koor, pigista juurde mahl ning lisa mesi, 2 sl oliiviõli, sool ja pipar. Sega hakitud brokolivarred kastme hulka.
Koori küüslauk ja viiluta õhukeselt. Pane pannile või ja 1 sl oliiviõli ning prae selles küüslauku ja gnocchi’sid umbes 5-6 minutit, kuni gnocchi’d hakkavad pruunistuma. Siis lisa brokoliõisikud ja jätka praadimist veel 2-3 minutit. Lisa pannile sidrunikaste, paar peotäit värsket rukolat ning sega kergelt läbi. Puista peale riivitud parmesani ja söö kohe.