TAIMNE PÄEVARETSEPT

Õunakook

Taimne Teisipäev, 10.09.2024

Kodune õunakook on klassikaline magustoit, milles saab ära kasutada hooajalisi kohalikke õunu. Naudi kooki koos vaniljekastme või meelepärase jäätisega.

Koostisosad
  1. 450 g (u 4 keskmist) õuna
  2. 250 g nisu- või täistera kaerajahu
  3. 100 g pruuni suhkrut
  4. 50 g suhkrut
  5. 2 tl küpsetuspulbrit
  6. 0,5 tl soodat
  7. 60 g mandlijahu
  8. 1 tl kaneeli
  9. 0,5 tl soola
  10. 160 ml taimset piima
  11. 80 g taimset maitsestamata jogurtit
  12. 1 spl sidrunimahla
  13. 80 ml neutraalset õli
Purukate
  1. 30 g taimset võid
  2. 50 ml nisu-või täistera kaerajahu
  3. 1 spl pruuni suhkrut
  4. 0,5 tl kaneeli
Valmistamine
  1. Koori ja tükelda õunad.

  2. Sega kokku jahu, suhkrud, küpsetuspulber, sooda, mandlijahu, kaneel ja sool.

  3. Sega teises anumas kokku taimne piim, õli (rapsi-, oliivi- või pähkliõli) ja taimne maitsestamata jogurt.

  4. Suuremas kausis sega kokku kuivained ja vedelikud, kuid ära sega üle ja lisa segule õunatükid.

  5. Pane segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm diameetriga koogivormi.

  6. Purukatteks lisa kõik koostisained – jahu, suhkur, tükeldatud külm taimne või ja kaneel ühte anumasse ja pudista sõrmedega segu purulaadseks. Purusegule võid lisada ka purustatud pähkleid.

  7. Kata kook puruseguga.

  8. Küpseta ahjus 180 °C juures umbes 45 minutit, kuni kook on saavutanud ilusa kuldse värvuse.