NII MAHLANE JA MAITSEKÜLLANE! Pohlavorm iiristega
Pille Enden, 14.09.2024
See on nagu pehme pohlapirukas, millel ei ole põhja, vaid ainult täidis. Seepärast on see ka gluteenivaba. Pohlad annavad mõnusalt hapukust, iirised aga magusa karamellise meki. Iirised peaks vormile puistama kohe peale ahjust võtmist, siis sulavad need seal ilusasti ära. Vormi võib soovi korral serveerida ka piimaga.
- 4 muna
- 1 dl suhkrut
- 1 purk(230 g) koorest vanillipudingut
- 150 g hapukoort
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 200 g pohli
- 70 g pehmeid iiriseid
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad ja suhkur heledaks tugevaks vahuks. Sega hulka vanillipuding, hapukoor ja kaneel.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja puista peale pohlad.
Küpseta 30-35 minutit kuni vorm on tahe.
Haki iirised ja puista kohe ahjust võttes vormile. Serveeri soojalt.