TAIMNE JA TUMMINE
Suvikõrvitsa-kikerhernekarri
Pille Enden, 04.11.2024
Taimne ja kerge roog pakub parajalt vürtsika maitseelamuse. Vürtsisegu garam masala annab toidule indiapärast mekki. Kui eelistad mahedamat rooga, pane toidusse 1 tšillikaun. Et midagi raisku ei läheks, siis lähevad kastmesse ka suvikõrvitsa seemned. Kui need aga liiga suured on, siis tasub pigem siiski välja jätta.
- 2 keskmist suvikõrvitsat
- 1 punane sibul
- 2 punast tšillit
- 3 sl õli
- 3 sl riivitud ingverit
- 4 küüslauguküünt
- 2 tl garam masalat
- 1 tl jahvatatud juustköömneid
- 1 tl jahvatatud kurkumi
- 1 purk (400 g) kikerherneid
- 1 purk ( 400 g ) tükeldatud tomateid
- 400 ml kookosjooki
- 1 laimi mahl
- soola
- serveerimiseks basmati riisi
Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ja kraabi teelusikaga keskelt välja seemned. Lõika suvikõrvitsad väikesteks kuubikuteks. Seejärel haki seemned jämedalt ja tõsta kõrvale. Kui seemned on suured, siis viska lihtsalt ära.
Koori sibul, lõika pooleks ja poolikud õhukesteks viiludeks. Poolita tšillid, eemalda seemned ja haki üsna peeneks.
Kuumuta suurel pannil keskmisel kuumusel 2 sl õli ja prae suvikõrvitsakuubikud kuldpruuniks. Tõsta pannilt ära.
Pane pannile sibulaviilud ja kui vaja lisa 1 sl õli. Prae 5-6 minutit, kuni pehmenevad. Lisa riivitud ingver ja riivitud või purustatud küüslauk ning prae segades 1-2 minutit. Siis lisa vürtsid ja prae veel 30 sekundit.
Kurna kikerherned, loputa külma veega ja pane pannile. Lisa tomatikonserv ja kookosjook. Hauta keskmisel kuumusel 10 minutit, seejärel pane suvikõrvitsakuubikud tagasi pannile ja hauta veel 8-10 minutit. Kui roog on liiga paks, lisa veidi vett. Maitsesta laimimahla ja kui vaja ka soolaga. Serveeri basmati riisiga.