NII SOOJENDAV! Tomatisupp mascarpone ja pastaga
Pille Enden, 14.10.2024
Kuum sametine tomatisupp on ilmade jahenedes eriti sobiv roog. Mascarpone teeb selle mõnusalt kreemiseks, aga supisse võib panna ka toorjuustu. Riisikujuline pasta lisab tõhusalt tummisust.
- 1 küüslauguküüs
- 2 šalottsibulat
- 2 sl õli
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- 1 tl kuivatatud rosmariini
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 2 purki (a 400 g) purustatud tomateid
- 6 dl köögiviljapuljongit
- 1 tl suhkrut
- 1 sl palsamiäädikat
- 200 g riisikujulist pastat (nt orzo vm)
- 100 g mascarponet
- soola
- musta pipart
- basiilikut serveerimiseks
Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Prae poti põhjas õlis mõõdukal kuumusel sibulat 5-6 minutit. Lisa küüslauk, ürdid ja vürtsid ning kuumuta läbi.
Lisa tomatikonservid, puljong, suhkur ja palsamiäädikas. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 15 minutit.
Kuni supp keeb, keeda rohkes soolakas vees pehmeks pasta.
Sega supi hulka mascarpone ja lase sulada. Töötle saumikseriga püreeks, maitsesta soola, pipra ja kui vaja siis ka äädikaga.
Serveeri suppi pasta ja basiilikulehtedega.