NII SOOJENDAV! Tomatisupp mascarpone ja pastaga

Pille Enden, 14.10.2024

Kuum sametine tomatisupp on ilmade jahenedes eriti sobiv roog. Mascarpone teeb selle mõnusalt kreemiseks, aga supisse võib panna ka toorjuustu. Riisikujuline pasta lisab tõhusalt tummisust.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 küüslauguküüs
  2. 2 šalottsibulat
  3. 2 sl õli
  4. 1 tl kuivatatud tüümiani
  5. 1 tl kuivatatud rosmariini
  6. 0,5 tl paprikapulbrit
  7. 2 purki (a 400 g) purustatud tomateid
  8. 6 dl köögiviljapuljongit
  9. 1 tl suhkrut
  10. 1 sl palsamiäädikat
  11. 200 g riisikujulist pastat (nt orzo vm)
  12. 100 g mascarponet
  13. soola
  14. musta pipart
  15. basiilikut serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibulad ning küüslauk. Prae poti põhjas õlis mõõdukal kuumusel sibulat 5-6 minutit. Lisa küüslauk, ürdid ja vürtsid ning kuumuta läbi.

  2. Lisa tomatikonservid, puljong, suhkur ja palsamiäädikas. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 15 minutit.

  3. Kuni supp keeb, keeda rohkes soolakas vees pehmeks pasta.

  4. Sega supi hulka mascarpone ja lase sulada. Töötle saumikseriga püreeks, maitsesta soola, pipra ja kui vaja siis ka äädikaga.

  5. Serveeri suppi pasta ja basiilikulehtedega.