NII MAITSEV
Sibula-kodujuustupirukas
Pille Enden, 28.10.2024
Väikeste mahlakate sibulate ja kodujuustuga pirukas on hea lahendus kergeks lõunasöögiks koos värske salatiga. Seda saab ka tööle kaasa võtta. Punane sibul jääb pirukal värvikam, aga maitse on hea ka hariliku sibulaga. Kui sibulad on suured, siis võiks need viiludeks lõigata.
- 1,5 dl nisujahu
- 1 dl rukkijahu
- 100 g võid
- 100 g kohupiima
- 0,5 tl soola
- 1 muna
- 250 g kodujuustu
- 50 g riivitud kõva juustu
- 6 väikest (punast) sibulat
- 2 sl oliiviõli
- soola
- musta pipart
Sega jahud ja 0,5 tl soola. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga puruks. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks tainaks. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas 22 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Torka põhi kahvliga läbi. Küpseta ahjus 10 minutit.Löö muna kaussi ja klopi lahti. Lisa kodu- ja riivjuust, maitsesta soola ja pipraga
Koori sibulad ja lõika pikuti pooleks. Pintselda lõikepinnad õliga.
Võta põhi ahjust. Tõsta peale muna-juustusegu ja lao sellele sibulad lõikepool üleval. Jahvata peale musta pipart.
Pane ahju ja küpseta veel 30-35 minutit kuni põhi on krõbe.