NII MAITSEV

Sibula-kodujuustupirukas

Pille Enden, 28.10.2024

Väikeste mahlakate sibulate ja kodujuustuga pirukas on hea lahendus kergeks lõunasöögiks koos värske salatiga. Seda saab ka tööle kaasa võtta. Punane sibul jääb pirukal värvikam, aga maitse on hea ka hariliku sibulaga. Kui sibulad on suured, siis võiks need viiludeks lõigata.

Valmistamise aeg
25 minutit + 35 minutit ahjus
Kogus
8 portsjonit
Põhi
  1. 1,5 dl nisujahu
  2. 1 dl rukkijahu
  3. 100 g võid
  4. 100 g kohupiima
  5. 0,5 tl soola
Täidis
  1. 1 muna
  2. 250 g kodujuustu
  3. 50 g riivitud kõva juustu
  4. 6 väikest (punast) sibulat
  5. 2 sl oliiviõli
  6. soola
  7. musta pipart
Valmistamine
  1. Sega jahud ja 0,5 tl soola. Lisa tükeldatud külm või ja haki noaga puruks. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks tainaks. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.
    Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas  22 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Torka põhi kahvliga läbi. Küpseta ahjus 10 minutit.

  2. Löö muna kaussi ja klopi lahti. Lisa kodu- ja riivjuust, maitsesta soola ja pipraga

  3. Koori sibulad ja lõika pikuti pooleks. Pintselda lõikepinnad õliga.

  4. Võta põhi ahjust. Tõsta peale muna-juustusegu ja lao sellele sibulad lõikepool üleval. Jahvata peale musta pipart.

  5. Pane ahju ja küpseta veel 30-35 minutit kuni põhi on krõbe.