ARGIÕHTU PÄÄSTJA

Vorsti ja pasta panniroog

Pille Enden, 02.10.2024

See argine roog valmib lihtsalt ja üsna kiiresti ning, mis väga oluline, mugavalt ühel pannil. Toorvorstide täidisest moodustuvad väikesed lihapallid, mis on tomatises kastmes koos pastaga tõhus ja toitev kogupereroog.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 300 g meelepäraseid toorvorste
  3. 2 sl sidrunimahla
  4. 1 tl suhkrut
  5. 1 purk (400 g) purustatud tomateid
  6. 4 dl riisikujulist pastat (nt orzo)
  7. 5 puneoksa
  8. 3 dl rukolat või rukolavõrseid
  9. 2 dl riivitud kõva juustu
  10. soola
  11. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul. Kuumuta õli pannil. Pigista vorstikestadest 1,5-2 cm juppidena välja sisu ja pane pannnile.  Lisa sibul ja prae 2-3 minutit kuni vorstide sisu on pruunistunud.

  2. Lisa pannile sidrunimahl, 1 dl vett, suhkur, purustatud tomatid, pasta ja pune. Loputa tomatipurk 3-4 dl veega ja kalla ka see pannile.

  3. Kuumuta panni sisu keemiseni, alanda kuumust ja lase 15 minutit kaane all küpseda või kuni pasta on pehme. Sega mõned korrad küpsemise ajal.  Kui vaja, lisa veel vett. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Haki rukola ja puista roale, puista peale riivjuust.