PIDULIKULE LAUALE
Juustukorvikesed avokaado-fetakreemiga
Pille Enden, 09.11.2024
Väikesed juustust valmistatud korvikesed on efektsed ja koos kreemise avokaado-feta täidisega mekivad head. Täidis tasub valmistada ja korvikestesse tõsta võimalikult vahetult enne serveerimist, sest muidu kipub tumenema.
- 180 g riivitud cheddar juustu
- õli vormi määrimiseks
- 2 avokaadot
- 125 g feta juustu
- 1 sl laimimahla
- 3 sl piima
- soola
- musta pipart
- tüümianioksi serveerimiseks
- 1 sl röstitud sibulat
Kuumuta ahi 175 kraadini. Pintselda muffinivormi avad kergelt õliga.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga Tõsta riivjuust 1 sl kaupa kuhjadena plaadile ja suru laiali õhukesteks ringideks. Jäta ringide vahele 2-2,5 cm ruumi. Küpseta ahjus 8-12 minutit kuni juust hakkab kergelt pruunistuma.
Võta ahjust ja lase 30-60 sekundit seista. Kui juust enam ei mullita, tõsta juustukettad kiirelt muffinivormi avadesse ja suru korvikesteks. Lase täiesti jahtuda ja tõsta siis alusele.
Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Töötle avokaado, feta, laimimahl ja piim saumikseriga või blenderis ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta avokaadopasta lusikaga või pritsi pritskotist korvikestesse vahetult enne serveerimist. Pane peale ürdileht ja puista röstitud sibulat. Serveeri kohe.