MÕNUS KALAPÄEV
Räimed rukolakastmes
Pille Enden, 14.11.2024
Rukolast kiirelt kokku suristatud kastmes maitsestunud räimed mekivad head, eriti koos musta leiva või keedetud kartulitega. Enne kastmesse panemist tuleb räimi aga 12 tundi kanges äädikamarinaadis „küpsetada“.
- 600 g g räimefileesid
- 2,5 dl vett
- 0,5 dl suhkrut
- 1 sl jämedat soola
- 3 sl 30 % äädikat
- 100 g rukolalehti
- 80 g riivitud kõva juustu
- 0,5 dl mandlijahu või mandleid
- 2 küüslauguküünt
- 2 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 0,25 tl musta pipart
- 2 dl hapukoort
Mõõda vesi, sool ja suhkur kastrulisse. Keeda kuni suhkur ja sool on sulanud. Lisa äädikas ja lase jahtuda.
Lõika räimefileed pikuti pooleks ja pane purki või kaussi. Kalla peale marinaad. Tõsta vähemalt 12 tunniks külmkappi „küpsema“.
Mõõda kõik kastme ained kombaini või saumikseri kannu ja töötle ühtlaseks. Kurna räimed. Kalla peale kaste, sega läbi ja lase 2 tundi külmkapis maitsestuda.