VEIDI SÄRTSU
BBQ meki ja väikese vürtsiga kanakotletid
Pille Enden, 03.11.2024
Kanapihvid saavad BBQ-kastmest mõnusa meki ja tšillihelvestest väheke teravust. Kui enne kotletisegu tegemist ahju või kuumaõhufritüüri panna kartulid ja suvikõrvits, on lisand ka kohe olemas. Kotlette võib valmistada ka broilerihakklihast, aga kuna see on pehmem kui peeneks töödeldud fileed, siis võib saia kuluda väheke rohkem.
- 1 viil saia
- 300 g kartuleid
- 0,5 suvikõrvitsat
- 0,5 sl õli
- 1 suurem broilerifilee (u 250 g)
- 1 dl bbq kastet
- 2 sl vett
- 2 näpuotsatäit tšillihelbeid
- võid praadimiseks
- soola
- musta pipart
Pane saiaviil külma vette likku.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Koori kartulid ja suvikõrvits, lõika 2-3 cm tükkideks. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, sega õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 20-25 minutit kuni on pehmed ja pruunistunud.
Tükelda broilerifilee. Pane koos kuivaks pigistatud saia, 0,5 dl bbq kastme, vee ja tšillihelvestega kombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga.
Vormi väikesed pihvid ja prae pannil võis keskmisel kuumusel 10-12 minutit kuni on pruunistunud ja läbi küpsenud. Pööra 4-5 korda küpsemise ajal ümber. Võta pannilt ja pintselda üle bbq kastmega. Serveeri kartulite ja suvikõrvitsaga.