Sügisõhtute nauding
Merilin Siimpoeg, 31.10.2024
Hõrk kombinatsioon pehmetest magushapudest ploomidest ja rustikaalsest mandlipurust sobib hästi sumedatesse sügisõhtutesse. Kuuma krõbedikku serveerige kindlasti külma jäätisega!
Ploomikrõbedik
5-6 portsjonit
600 g ploome
75 g võid
70 g täisteranisujahu
40 g mandlilaaste
50 g kaerahelbeid
0,75 tl soola
75 g fariinsuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
Serveerimiseks:
vanillijäätist
Poolitage ploomid. Kui need pole just üliküpsed, siis kuumutage neid 5-6 minutit pannil koos supilusikatäie võiga. Pehmete ploomide korral võite selle vahele jätta. Määrige vorm võiga ja jaotage ploomid põhjale. Segage omavahel jahu, mandlilaastud, kaerahelbed, sool, suhkur, küpsetuspulber ja vürtsid. Näppige hulka külm või ja segage kõik ühtlaseks puruks. Jaotage purusegu ploomidele ja küpsetage ahjus 180 kraadi juures 35 minutit. Serveerige külma vanillijäätisepalliga.
Muudki sügisannid käiku!
Ploomide asemel proovige seda valmistada õunte või pirnidega.