Sügisõhtute nauding

Merilin Siimpoeg, 31.10.2024

Hõrk kombinatsioon pehmetest magushapudest ploomidest ja rustikaalsest mandlipurust sobib hästi sumedatesse sügisõhtutesse. Kuuma krõbedikku serveerige kindlasti külma jäätisega!

Ploomikrõbedik

5-6 portsjonit

600 g ploome

75 g võid

70 g täisteranisujahu

40 g mandlilaaste

50 g kaerahelbeid

0,75 tl soola

75 g fariinsuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

0,5 tl kardemoni

Serveerimiseks:

vanillijäätist

Poolitage ploomid. Kui need pole just üliküpsed, siis kuumutage neid 5-6 minutit pannil koos supilusikatäie võiga. Pehmete ploomide korral võite selle vahele jätta. Määrige vorm võiga ja jaotage ploomid põhjale. Segage omavahel jahu, mandlilaastud, kaerahelbed, sool, suhkur, küpsetuspulber ja vürtsid. Näppige hulka külm või ja segage kõik ühtlaseks puruks. Jaotage purusegu ploomidele ja küpsetage ahjus 180 kraadi juures 35 minutit. Serveerige külma vanillijäätisepalliga.

Muudki sügisannid käiku!

Ploomide asemel proovige seda valmistada õunte või pirnidega.