NÄDALA MAIUS
Purutaina all küpsetatud ploomid
Pille Enden, 27.09.2024
Ülilihtne magustoit ploomidest ja krõbedast purutainast valmib päris kiiresti. Täiskasvanud maiustajatele või ploomide hulka kallata ka sortsu Vana-Tallinna või amaretto likööri. Magustoit maitseb kõige paremini soojalt, seda võib serveerida vahukoore, Kreeka jogurti või vanillijäätisega.
- 12 ploomi
- 2 tl jahvatatud kaneeli
- 7 sl suhkrut
- 1 dl Kreeka pähkleid
- 3 sl nisujahu
- 3 sl rukki- või kaerahelbeid
- 2 tl vanillisuhkrut
- 40 g võid + vormi määrimiseks
- Serveerimiseks vahukoort, Kreeka jogurtit või jäätist
Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita ploomid, eemalda kivid, lõika sektoriteks. Sega ploomisektorid kaneeli ja 4 sl suhkruga. Jaga 4 vormi või kuumakindlasse tassi.
Haki pähklid jämedalt. Sega jahu, helveste, vanillisuhkru ja 3 sl suhkruga. Lõika või kuubikuteks ja haki või näpi kuivainetega puruks. Jaga puru ploomidele.
Küpseta ahjus 20 minutit kuni puru on krõbe. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt meelepärase lisandiga või ilma.