NÄDALA MAIUS

Purutaina all küpsetatud ploomid

Pille Enden, 27.09.2024

Ülilihtne magustoit ploomidest ja krõbedast purutainast valmib päris kiiresti. Täiskasvanud maiustajatele või ploomide hulka kallata ka sortsu Vana-Tallinna või amaretto likööri. Magustoit maitseb kõige paremini soojalt, seda võib serveerida vahukoore, Kreeka jogurti või vanillijäätisega.

Valmistamise aeg
20 minutit + 20 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 12 ploomi
  2. 2 tl jahvatatud kaneeli
  3. 7 sl suhkrut
  4. 1 dl Kreeka pähkleid
  5. 3 sl nisujahu
  6. 3 sl rukki- või kaerahelbeid
  7. 2 tl vanillisuhkrut
  8. 40 g võid + vormi määrimiseks
  9. Serveerimiseks vahukoort, Kreeka jogurtit või jäätist
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Poolita ploomid, eemalda kivid, lõika sektoriteks. Sega ploomisektorid kaneeli ja 4 sl suhkruga. Jaga 4 vormi või kuumakindlasse tassi.

  2. Haki pähklid jämedalt. Sega jahu, helveste, vanillisuhkru ja 3 sl suhkruga. Lõika või kuubikuteks ja haki või näpi kuivainetega puruks. Jaga puru ploomidele.

  3. Küpseta ahjus 20 minutit kuni puru on krõbe. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt meelepärase lisandiga või ilma.