RAGNE VÄRK SOOVITAB: „Kooresed salatid toovad argipäeva mõnusat vaheldust.“
Ragne Värk, 28.09.2024
Majonees ja hapukoor saadavad käsikäes korda suuri imesid! Liiati toovad mõnusalt kooresed salatid kuhjaga toredat vaheldust tavapärasele lõuna- või õhtusöögilauale.
Tatra-tuunikalasalat
Ütlemata vahva leid harjumuspäraste kartuli-, riisi- ja makaronisalatite kõrvale. Proovi kindlasti.
- 200 g värsket kurki
- 200 g keetmata tatart
- 4 keedetud muna
- 400 g (1 purk) konserveeritud herneid
- 2 tuunikalakonservi õlis
- kimbuke hakitud tilli
- 175 g majoneesi
- 100 g hapukoort
- soola, pipart
Pane sõelale kooritud ja tükeldatud kurk. Raputa peale soola ning jäta nõrguma vähemalt 20 minutiks. Pressi käte vahel välja üleliigne vedelik.
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta ja lase jahtuda. Pane kaussi hakitud munad, herned, nõrutatud tuunikala ja till. Lisa kurgid ja tatar. Tee lusikaga kergelt paar tiiru. Pane juurde majonees ja hapukoor ning maitse järgi soola-pipart. Sega kõik kokku. Söö kohe või hoia serveerimiseni külmkapis.
Kurgi-makrasalat
Koosneb vaid neljast komponendist. Kui sööd, tabab sind kindlasti rõõmus üllatus, sest kreemjas salat lausa pakatab värskusest ja mõnusatest maitsetest.
- 1 pikk kurk
- 150 g makrapulki
- 4 keedetud muna
- 75 g majoneesi
- soola, pipart
Koori kurk, tükelda. Tõsta kurgitükid sõelale ja raputa nõrgumise hõlbustamiseks peale soola. Pressi käte vahel välja üleliigne vedelik. Haki tükkideks makrapulgad ja munad. Sega kõik omavahel kokku ja maitsesta.
Suitsukana-maisisalat
Krõmpsuv jääsalat ja suitsukana sõbrunevad ühes mõnusas salatis. Valmib lihtsasti ja on lausa asendamatu ootamatute külaliste saabumisel.
- 1 väiksem jääsalatipea
- 300 g suitsukana (liha kogus)
- 340 (1 purk) konservmaisi
- 150 g majoneesi
- soola, pipart
Tükelda salat ja suitsukana, nõruta mais. Pane kõik koostisosad kaussi ja sega ühtlaseks. Maitsesta.