1, 2, 3 JA VALMIS! Kikerhernesupp

Ragne Värk, 11.10.2024

Toekas ja soojendav kõhutäis pöörab püreesuppide usku ka need, kes muidu liialt tummiseid suppe ei armasta.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 3 küüslauguküünt
  2. 1 suuremat kartulit
  3. 1 tl paprikapulbrit
  4. 1 tl tüümiani
  5. 1 tl basiilikut
  6. 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
  7. 2 purki (2 × 425 g) konserveeritud kikerherneid
  8. 5 dl puljongit
  9. soola, pipart
  1. Pane potti tükeldatud küüslauguküüned ja prae õlis läbi. Lisa kooritud kartulist lõigatud väikesed kuubikud. Kuumuta läbi, sega juurde paprikapulber, tüümian, basiilik ja Cayenne. Nõruta 1 purk kikerherneid ja püreesta kannmikseris koos 1,5 dl puljongiga ühtlaseks. Tõsta potti. Lisa teine purk nõrutatud kikerherneid. Kalla peale ülejäänud puljong ja lase keema tõusta. Hoia keskmisel tulel kartuli pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

  2. Põnev maitseelamus!