1, 2, 3 JA VALMIS! Kikerhernesupp
Ragne Värk, 11.10.2024
Toekas ja soojendav kõhutäis pöörab püreesuppide usku ka need, kes muidu liialt tummiseid suppe ei armasta.
- 3 küüslauguküünt
- 1 suuremat kartulit
- 1 tl paprikapulbrit
- 1 tl tüümiani
- 1 tl basiilikut
- 0,5 tl Cayenne’i pulbrit
- 2 purki (2 × 425 g) konserveeritud kikerherneid
- 5 dl puljongit
- soola, pipart
Pane potti tükeldatud küüslauguküüned ja prae õlis läbi. Lisa kooritud kartulist lõigatud väikesed kuubikud. Kuumuta läbi, sega juurde paprikapulber, tüümian, basiilik ja Cayenne. Nõruta 1 purk kikerherneid ja püreesta kannmikseris koos 1,5 dl puljongiga ühtlaseks. Tõsta potti. Lisa teine purk nõrutatud kikerherneid. Kalla peale ülejäänud puljong ja lase keema tõusta. Hoia keskmisel tulel kartuli pehmenemiseni. Maitsesta lõplikult ja serveeri.
Põnev maitseelamus!