LIHTNE SUUPISTE PEOLAUALE
Lehttainarullikesed pohlade ja valgehallitusjuustuga
Tiina Lebane, 10.11.2024
Kui otsid ideaalset suupistet peolauale, siis need rullikesed on seda kohe kindlasti – lihtne valmistada, juustuse-marjase-pähklise maitsega, ilusad serveerimisvaagnal ja võid ka mitu päeva varem valmis teha. Hoia kaanega anumas külmkapis ja enne serveerimist lase soojeneda 180-kraadises ahjus 4-5 minutit. Ka toasoojalt on need soolaka valgehallitusjuustu, hapuka pohla ja magusa pähklimekiga küpsetised väga maitsvad ja kaovad vaagnalt kiiresti.
- 400 g (1 pk) võiga pärmi-lehttainast (külmutatud)
- 2 pk (a 120 g) Brie või Camemberti juustu
- 1 dl hakitud Kreeka pähkleid
- 1,5 dl värskeid või külmutatud pohli
- 2 sl vedelat mett või toidusiirupit
- helbesoola
Võta tainapakk umbes 3 tundi enne küpsetama hakkamist sügavkülmast tavakülma, selle aja jooksul jõuab tainas parajalt üles sulada.
Lõika juust võimalikult õhukesteks viiludeks selle arvestusega, et ühest juustuks jätkuks kahe tainalehe jaoks. Haki pähklid üsna peenelt.
Tõsta tainaleht tööpinnale pikem külg enda poole ja rulli kergelt lahti, jättes alles ristküliku kuju. Tõsta üksteise kõrvale juustuviilud, aseta need pigem lehe alumisele kolmandikule kui keskele. Puista peale veerand pähklipurust ja pohladest ning keera endapoolsest pikemast küljest alates tihedalt rulli. Veereta rulli kergelt tööpinnal, et taina ühenduskoht kinni jääks. Lõika rullist 10 viilu ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Toimi samamoodi ülejäänud ainetega, kuni saad plaadile kokku umbes 40 viilu.
Lisa meele või siirupile paar tilka vett, sega läbi ja pintselda rullikesed üle. Puista peale veidi helbesoola. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta rullikesi ahju keskel umbes 15 minutit, kuni need on kenasti kuldpruunid. Lase veidi jahtuda ja paku soojalt.
40 tk