JUBEDALT HEA! Silmasaiad halloween’iks

Tiina Lebane, 31.10.2024

Halloween on üks isevärki püha ja olgu siis laual ka isevärki toidud. Näiteks need silmasaiad, mis on tegelikult lihtsad singi ja toorjuustuga saiaviilud, ent väikese vormimise tulemusena meenutavad pisut narmendava nahaga ümbritsetud silmamunasid. Kasuta võimalikult õhukest sinki, sest seda on lihtsam rebida ja saiale sättida.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 12 saiaviilu
  2. 400 g maitsestamata toorjuustu, toasoe
  3. 6 rohelist kivita oliivi
  4. 4 musta kivita oliivi
  5. 1 pk (170 g) õhukest suitsuseasinki
Valmistamine
  1. Tõsta saiaviilud tööpinnale. Sega toasoe toorjuust lahti, siis on seda lihtsam saiale määrida. Määri toorjuustu saiaviilule nii, et keskele jääb justkui kuhi, tee sinna noaotsaga õõnsus oliivi ehk „silmamuna“ jaoks.

  2. Lõika rohelised oliivid keskelt pooleks. Lõika mustad oliivid 4 tükiks ja aseta must tükike rohelise oliivi sisse kivist jäänud auku. Tõsta „silmamuna“ toorjuustukuhja keskele õõnsusesse. Rebi singiviilud veidi väiksemaks ja aseta toorjuustule „silmamuna“ ümber. Söö kohe.