NÄDALA KOOK

Mandline ja kaneeline õuna-hapukoorekook

Tiina Lebane, 18.10.2024

See on hõrk ja kuidagi kerge kook, ehkki koostises on rammusat küll – küpsistest põhi, millel hapukoore-mandlivõiga täidis. Maitse on siiski mahe ja vähemagus ning õunatükid lisavad just parasjagu mahlast puuviljasust. Kui kookoshelbeid ei ole või sa ei soovi neid kasutada, siis suurenda põhjas küpsiste kogust 250 grammini. Enne söömist võiksid koogil lasta mõned tunnid külmkapis maitsestuda.

Valmistamise aeg
30 minutit + 45 minutit küpsetamiseks + jahtumisaeg
Kogus
12 portsjonit
Põhi
  1. 200 g kaneeliküpsiseid
  2. 1,5 dl kookoshelbeid
  3. 100 g võid
Täidis
  1. 2 muna
  2. 5 sl suhkrut
  3. 500 g hapukoort (20%)
  4. 5 sl Natty Almondo mandlivõiet
  5. 1 sl maisitärklist
  6. 4 õuna, kokku u 400 g
  7. veidi kaneeli peale
Valmistamine
  1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Vooderda umbes 22 x 22 cm koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Purusta küpsised koogikombainis, lisa kookoshelbed ja sulatatud või ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas tihedalt koogivormi põhja ja küpseta ahjus 15 minutit. Tõsta jahtuma.

  2. Vahusta munad suhkruga läikivaks vahuks. Lisa hapukoor, mandlivõie ja maisitärklis ning mikserda kergelt läbi, kuni segu on ühtlane.

  3. Koori õunad ja lõika paksemateks viiludeks. Aseta viilud tihedalt üksteise kõrvale jahtunud koogipõhjale. Vala peale hapukooretäidis ja vajadusel silu pealt. Küpseta kooki 200 kraadi juures ahju alumises kolmandikus umbes 30 minutit. Lase toatemperatuuril maha jahtuda, seejärel tõsta järgmise päevani külmkappi tahenema.

  4. Enne serveerimist puista peale pisut kaneeli ja lõika tükkideks.