SEESTPOOLT SOOJENDAV

Koorene sealiha-porgandipada

Pille Enden, 27.10.2024

Mõnus koorene pada on sügisese rõske ilmaga igati sobiv roog. Paja valmistamiseks võib võtta poest tüki sea abaliha või -praadi, aga mugavam on kasutada sealihaguljaši kuubikuid. Siis pole neid enam tükeldada vaja. Koore võib patta panemata ka jätta, siis peaks veidi rohkem vett lisama.

Valmistamise aeg
55 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g sealiha
  2. 1 sibul
  3. 3 porgandit
  4. 2 sl võid
  5. 2 sl tomatipüreed
  6. 0,5 sl fariinsuhkrut
  7. 9 kadakamarja
  8. 2 tl kuivatatud tüümiani
  9. 3 dl tumedat õlut, näiteks porterit
  10. 3 dl vett
  11. 200 g šampinjone
  12. 2 sl hakitud peterselli
  13. 2 dl köögikoort
  14. soola
  15. musta pipart
Valmistamine
  1. Lõika sealiha 1,5 cm kuubikuteks. Koori sibul ja porgandid, lõika õhukesteks viiludeks.

  2. Pruunista lihatükid haudepoti põhjas 1 sl võis. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa sibul ja porgand ning prae koos lihaga 2-3 minutit.

  3. Lisa tomatipüree, fariinsuhkur, purustatud kadakamarjad ja tüümian. Kalla potti õlu ja vesi ning hauta kaane all 40-45 minutit kuni liha on hästi pehme.

  4. Vahepeal viiluta seened, prae pannil ülejäänud võis pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka hakitud petersell.

  5. Kalla patta köögikoor ja kuumuta peaaegu keemiseni. Maitsesta veel kui vaja. Lõpuks sega hulka seened. Serveeri keedukartulite, riisi või pastaga.