NÄDALA KOOK
Kõrvitsa-šokolaadikook toorjuustuglasuuriga
Pille Enden, 25.10.2024
Kergelt vürtsine šokolaaditükkidega kõrvitsakook jääb pisut niiske. Riivitud kõrvits küpseb nii pehmeks, et seda pole aimatagi, kuid see hoiab koogi kaua pehme. Magus toorjuustu-võiglasuur täiendab mitte just väga magusat kooki. Kui kaunistada kook suhkrust silmamunadega, saab sellest Halloweeniks sobiv maius.
- 400 g muskaatkõrvitsat
- 100 g tumedat šokolaadi
- 2 dl piima
- 1 dl rapsiõli
- 5 dl nisujahu
- 2 dl suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl jahvatatud kardemoni
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 0,5 tl soola
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- 50 g pehmet võid
- 2,5 dl tuhksuhkrut
- 1,5 sl kohvi
- 1,5 sl kakaopulbrit
- suhkrust silmamune kaunistamiseks
Koori kõrvits ja riivi peene riiviga. Haki šokolaad.
Sega riivitud kõrvits, piim ja õli kausis. Sega teises kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, vürtsid, sool ja hakitud šokolaad. Sega kõrvitsasegu hulka.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 25x 25 cm vormi või kõrgemate äärtega ahjuplaadile.
Küpseta 175-kraadises ahjus 25-30 minutit. Proovi küpsust tikuga. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Mikserda glasuuriks toasoe toorjuust, pehme või ja tuhksuhkur. Tõsta u 0,75 dl glasuuri kõrvale. Ülejäänule sega hulka kohv ja kakao. Kui glasuur on liiga vedel, siis ka veel tuhksuhkrut.
Määri beež glasuur koogile. Pane valge glasuur väikesesse prits- või kilekotti. Lõika väike nurk ära ja tõmba triibud glasuurile. Seejärel võta tikk ja tõmba sellega ristipidi triibud. Lase glasuuril jahedas taheneda enne kui tükkideks lõikad. Kaunista soovi korral suhkrust silmamunadega.