HEAD ISU ARGIPÄEVAKS! Kõrvitsa-hakklihasupp
Pille Enden, 21.10.2024
Tõeliselt sügisene tummine supp sisaldab ohtralt aedvilju ja ka hakkliha. Kõrvits ei ole selles püreestatud vaid kuubikutena. Punane karripasta annab aimatava vürtsika järelmaitse, aga selle võib supisse panemata jätta või siis hoopis rohkem lisada.
- 1 sibul
- 2 porgandit
- 3 kartulit
- 500 g kõrvitsat
- 2 sl õli
- 300 g hakkliha
- 3 sl tomatipüreed
- 1 tl punast karripastat
- 1,2 l köögiviljapuljongit või vett
- soola
- musta pipart
- hakitud peterselli serveerimiseks
Koori sibul, porgandid, kartulid ja kõrvits. Haki sibul. Ülejäänud aedviljad lõika 1-1,5 cm kuubikuteks.
Kuumuta õli suure poti põhjas. Lisa sibul ning prae mõõdukal kuumusel 5-6 minutit. Lisa porgandid ja prae veel 2 minutit.
Suurenda pliidi kuumust. Pane potti hakkliha ja prae kuni värv on muutunud. Lisa tomatipüree ja karripasta, kuumuta läbi.
Lisa kuum puljong ja kartulid. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta 10-15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni aedviljad on pehmed.
Lisa kõrvitsakuubikud ja hauta veel 15 minutit kuni ka kõrvits on pehme. Puista peale hakitud peterselli.