NII RIKKALIK! Kanafileed küüslaugukastmes
Pille Enden, 26.10.2024
Kreemises küüslauguses kastmes küpsenud kanafileed on tõeliselt rikkaliku maitsega. Neid võib serveerida nii riisi kui kartulitega. Roog valmib mugavalt pannil.
- 4 broilerifileed
- 1 dl nisujahu
- 12 küüslauguküünt
- 2 sl õli
- 50 g võid
- 2,5 dl kanapuljongit
- 1,5 dl vahu- või köögikoort
- 50 g riivitud kõva juustu (nt parmesani)
- punt petersellilehti
- soola
- musta pipart
Lõika kanafileed pikuti pooleks ja tõsta kaussi. Puista peale jahu, soola ja pipart. Sega läbi. Koori küüslauguküüned.
Kuumuta õli suurel pannil kõrgel kuumusel. Raputa kanatükkidelt liigne jahu maha ja prae kummaltki poolt kuldpruuniks, 3-4 minutit.
Alanda kuumus keskmiseks ja lisa pannile või. Pane pannile küüslauguküüned ja prae 5 minutit, kuni need on muutunud kergelt kuldseks. Sega aeg-ajalt.
Kalla peale puljong ja hauta 10 minutit, kuni küüslauk on pehme. Lisa koor ja riivjuust ning hauta veel 5 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.
Timmi maitse soola ja pipraga. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri meelepärase lisandiga.