GLUTEENIVABA SUUPISTE

Kinoanäkileivad seemnetega

Pille Enden, 25.10.2024

Keedetud kinoad, pähkleid ja seemneid sisaldav näkileib pole mitte ainult maitsev, vaid ka super toitev. Gluteenivabu näkileibu võib küll suuremate süümepiinadeta krõbistada. Mekivad head niisama või näiteks maitsevõiga. Sellest kogusest tuleb kaks plaaditäit leibu.

Koostisosad
  1. 2 dl kinoad
  2. 1 dl Kreeka või pekaani pähkleid
  3. 0,75 dl linaseemneid
  4. 0,5 dl seesamiseemneid
  5. 0,5 dl tšiiaseemneid
  6. 0,5 tl soola
  7. 4 sl õli
  8. 1 sl vahtra- või agaavisiirupit
  9. 1 tl kuivatatud basiilikut
  10. 1 tl soola
  11. 1 dl vett
Valmistamine
  1. Keeda kinoa vastavalt pakendil olevale õpetusele pehmeks.

  2. Kuumuta ahi 180 kraadini.

  3. Mõõda kõik koostisained köögikombaini. Töötle, kuni segu on pudrulaadse konsistentsiga.  Seemned ja pähklid ei pea olema päris peened, vaid võivad jääda tükilised.

  4. Määri saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile  2-3 mm paksuse ühtlase kihina.

  5. Lõika tainas pitsalõikuriga umbes 1,5 cm laiusteks ja 10 cm pikkusteks või muu kujuga meelepärasteks tükkideks. Tõsta ahju ja küpseta 15-20 minutit.

  6. Keera ümber ja küpseta veel 15 minutit. Keera veelkord ümber ja küpseta veel 5-10 minutit või kuni leivad on helepruunid ja krõbedad. Võta ahjust ja lase jahtuda.