NUTIKAS JA VAHVA
Soojad küüslaugu-basiilikusaiad
Pille Enden, 23.10.2024
Soojad küüslaugused ja ürdised krõbedad saiad sobivad kergeks suupisteks või lisandiks näiteks supile. Saiade valmistamine läheb kiiresti ja ahjus on ka üsna lühikest aega. Loomulikult võib saiu ka niisama, ilma viguriteta valmistada.
- 0,5 potti basiilikut
- 2 sl õli
- 100 g pehmet võid
- 4 küüslauguküünt
- 12 viilu röstsaia
- 75 g riivjuustu
- 12 kirsstomatit
- soola
- musta pipart
- õli pintseldamiskes
Püreesta basiilikulehed õliga. Hõõru või pehmeks, sega hulka basiilikupüree ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika saiade igast servast viil lahti, kuid nii et see jääb saia külge. Määri saiadele maitsestatud võid ja pane peale poolitatud kirsstomatid. Tõsta lahtilõigatud viilud saia peale keskele kokku. Vajadusel kinnita tikuga.
Puista peale riivjuustu ja pintselda saiad pealt õliga. Küpseta 180 kraadises ahjus 4-6 minutit kuni saiad on kuldpruunid ja krõbedad.