RIKKALIKU MAITSEGA KALAPÄEV

Juustu-võikattega ahjuräimed

Pille Enden, 24.10.2024

Rikkalikus räimeroas annab maitsevõi imehea meki ja teeb roa eriliseks. Seda sobib süüa leiva või saiaga, mida saab ka leeme sisse kasta. Aga maitseb hea ka keedukartulitega. Mugav on valmistada räimefileedest, kui neid ei leia, siis kulub umbes 1 kg terveid räimi.

Valmistamise aeg
10 minutit + 9 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisoad
  1. 600 g räimefileesid
  2. 75 g toasooja võid
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 2 rohelise sibula vart
  5. 0,5 dl hakitud peterselli
  6. 1,5 sl brändit
  7. 1 sl sidrunimahla
  8. 1,5 dl riivitud kõva juustu (nt parmesani)
  9. õli vormi määrimiseks
  10. soola
  11. musta pipart
Valmistamine
  1. Hõõru pehme või hulka purustatud küüslauk, hakitud sibul ja petersell. Lisa brändi, sidrunimahl ja 1 dl riivitud juustu. Maitsesta soola ja pipraga ning sega ühtlaseks. 

  2. Määri ahjuvorm õliga. Lao räimefileed vormi ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta võisegu ühtlaselt lusikaga räimedele. Puista peale ülejäänud riivjuust.

  3. Kuumuta ahi grillrežiimil 250 kraadini. Küpseta räimi grilli all 7-9 minutit kuni veidike pealt pruunistuvad.