TAIMNE PÄEVARETSEPT

Caponata köögiviljahautis

Taimne Teisipäev, 22.10.2024

Caponata on klassikaline Sitsiilia roog, mis toob kokku Vahemere köögi parimad maitsed ja tekstuurid. See on rikas ja mitmekülgne köögiviljahautis, mille põhikoostisosaks on baklažaan. Naudi rooga soojalt või külmalt, lisandiks sobib suurepäraselt röstitud hapusai.

  1. 1 keskmist baklažaani
  2. 1 mugulsibulat
  3. 1 punast paprikat
  4. 2 varsselleri vart
  5. 1 prk purustatud tomateid
  6. 2 sl kappareid
  7. 50 g oliive
  8. 100 ml kuiva valget veini
  9. 1 peotäis värsket peterselli või basiilikut
  10. 1 sl pruuni rafineerimata suhkrut
  11. soola
  12. musta pipart
  13. oliiviõli
Valmistamine
  1. Tükelda baklažaan väikesteks kuubikuteks, maitsesta oliiviõli ja soolaga. Rösti ahjus umbes 15-20 minutit 200 kraadi juures kuni baklažaani kuubikud on kenasti pruunistunud.

  2. Samal ajal kui baklažaan on ahjus, tükelda sibul, varseller ja punane paprika meelepärasteks tükkideks.

  3. Pruunista pannil sibul ja varsseller, lisa punane paprika, valge vein, oliivid, kapparid ja purustatud tomatid. Lase segul tasasel tulel haududa umbes 15 minutit.

  4. Lisa küpsenud baklažaani kuubikud kastmesse ja hauta veel umbes 10 minutit.

  5. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

  6. Serveeri koos röstitud hapusaia või ciabattaga, kaunista hakitud värske peterselli või basiilikuga.