Ah, kui hea! Kuninglikud road üleküpsenud banaanidest
Ragne Värk, 23.10.2024
Ära jäta kunagi ostukorvi panemata üleküpsenud banaane. Lisaks oluliselt soodsamale hinnale valmivad neist lausa kuninglikud magustoidud.
Banaaniküpsised
Lihtne retsept, lihtsad koostisosad. Soovi korral lisa šokolaadile täienduseks hakitud metsapähkleid.
- 100 g toasooja võid
- 75 g pruuni suhkrut
- 50 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 suurem banaan
- 1 muna
- 125 g nisujahu
- 0,5 tl soodat
- 0,25 tl soola
- 0,5 tl kaneeli
- 150 g kaerahelbeid
- 75 g piimašokolaadi
Aja või koos suhkrutega vahule. Püreesta banaan kahvliga ning sega koos munaga või- ja suhkrumassi. Pane kokku nisujahu, sooda, sool ja kaneel ning sega ülejäänud tainasse. Haki šokolaad ja puista koos kaerahelvestega küpsisetainasse. Tee ühtlaseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed kuhjakesed. Küpseta 175 kraadi juures 18 minutit.
Banaanikeeks
Kostita külalisi mahlase ja maitserohke keeksiga. Säilib värskena mitu päeva ja muutub seistes isegi maitsvamaks.
- 100 g toasooja võid
- 75 g suhkrut
- 2 muna
- 300 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl soola
- 150 g lehmakomme
- 100 g hapukoort
- 2 suurt banaani
Vahusta või suhkruga, sega juurde munad. Pane kokku kuivained. Tükelda lehmakommid ja lisa segades jahule. Püreesta üks banaan. Lisa või- ja munasegule kuivained, hapukoor ning püreestatud banaan. Tee ühtlane tainas. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Lõika teine banaan horisontaalselt pooleks ja laota kõige peale. Ära väga tugevasti tainasse suru! Küpseta 170 kraadi juures 70–80 minutit.
Banaanikoogipuder
Mõnus magustoit ja toitev hommikusöök samal ajal. Olemuselt pigem tummist koogikest meenutav puder on parajalt šokolaadine, kuid kergelt aimub ka kookost ja banaani.
- 2 dl tatrahelbeid
- 2 dl vett
- 3 dl kookospiima
- 0,5 tl kaneeli
- näpuotsatäis soola
- 1 sl kakaopulbrit
- 3 sl kookoshelbeid
- 1 suur purustatud banaan
- 1 sl mett
- serveerimiseks meelepäraseid lisandeid
Lase kolmel esimesel komponendil potis keema tõusta. Vähenda kohe kuumust ja lisa ülejäänud ained (v.a mesi). Hoia madalal tulel mõned minutid, sega juurde mesi. Puder jäägu maitseküllane, vajadusel rikasta mee, soola või kaneeliga! Serveeri lemmiklisanditega.