NII ISUÄRATAV! Banaan + toffee = banoffee

Merilin Siimpoeg, 10.11.2024

Banoffee on Inglismaal populaarne magustoit, mis on lausa hirmus isuäratav! Koosneb see eri kihtidest ja tekstuuridest.

Koogi krõbe kaeraküpsisepõhi on vundament, magus karamelltäidis on pehme pesa banaaniviiludele ja kõige tipuks ilutseb vahukoorekreem.

Klassikaliselt läheb koogile katteks vaid vahukoor, aga segasin selle seekord toorjuustuga, et oleks pisut mahedam.

Banoffee

8 portsjonit

Põhi:

80 g võid

150 g kaeraküpsiseid või digestiivküpsiseid

Täidis:

400 g (1 purk) karamelliseeritud kondenspiima

0,25 tl soola

2-3 küpset banaani

Kate:

200 ml 35% rõõska koort 

150 g maitsestamata toorjuustu

1 tl vanillsuhkrut

Sulatage või. Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Suruge küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 20 cm koogivormi põhja. Asetage vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Valage kondenspiimakaramell küpsisepõhjale. Raputage peale sool. Viilutage banaanid ja katke nendega karamellikiht. Lõpuks vahustage koor, toorjuust ja vanillsuhkur paksuks kreemiks ning katke sellega kook.