1-2-3 JA VALMIS. Tuunikalasalat viinamarjade ja jogurtikastmega

Pille Enden (Toidutare), 02.11.2024

See kerge ja lahe tuunikalasalat passib süüa niisama või serveerida röstitud saial või krõmpsul salatilehel. Viinamarjad teevad salati eriti mahlaseks.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 2 sellerivart
  2. 1 pikk kurk
  3. 1 punane sibul
  4. 200 g punaseid viinamarju
  5. 2 purki (2 × 420 g) tuunikala tükke õlis või vees, nagu endale paremini maitseb
Kastmeks
  1. 4 dl Kreeka jogurtit
  2. 2 sl Dijoni sinepit
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 2 tl Worcesteri kastet
  5. maitsestamiseks soola, musta pipart, veidi sidrunimahla
  1. Haki jämedalt sellerivarred ja kurk. Koori ja haki sibul. Poolita viinamarjad. Sega kastme koostisosad omavahel. Nõruta tuunikala ja tükelda kahvliga väiksemaks. Jälgi, et kala oleks pigem suuretükiline, siis ei jää salatis liiga pudi.

  2. Sega salatiained kastmega. Timmi vajadusel maitset soola, pipra ja sidrunimahlaga.