MAITSEV JA TASKUKOHANE
Koorene vorstistrooganov
Tiina Lebane, 08.11.2024
Maitsev ja taskukohane argiõhturoog, mida ei pea häbenema ka külalistele pakkuda. On siin ju tavalise keeduvorsti kõrval ka vürtsikat salaamit või isegi chorizo’t, tomatikonservi asemel värskeid tomateid ja kergelt pikantse maitsenüansina ka marineeritud kurki. Kõik see maitsvas kooreses kastmes! Kasuta 20% toidukoort, siis on kaste parajalt kreemja maitsega, võid koort ka rohkem lisada, kui lisandiks on näiteks riis ja pasta.
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 350 g keeduvorsti
- 150 g vürtsikat suitsuvorsti, salaamit või chorizo’t
- 250 g kirsstomateid
- 2 sl õli
- 2 sl tomatipastat
- 3 dl toidukoort 20%
- 1 tl kuivatatud tüümiani või punet
- 1 sl Dijoni sinepit
- 100 g marineeritud minikurke
- soola
- musta pipart
- värsket tüümiani
Koori sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks. Lõika keeduvorst meelepärasteks ribadeks või kangideks ja suitsuvorst õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid pikkupidi.
Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa vorstid ja prae aeg-ajalt segades, kuni vorst hakkab pruunikaks küpsema. Sega hulka tomatipasta ja kuumuta veel paar minutit.
Vala potti toidukoor, lisa tomatid, kuivatatud tüümian ja sinep. Lase kastmel rahulikult keema tõusta ja hauta keskmisel kuumusel kaane all umbes 10 minutit. Lõika marineeritud minikurgid diagonaalis viiludeks ja lisa kastmele, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe keedetud riisi, pasta või kartulitega.