VÄHEM TÖÖD JA ROHKEM MAITSET
Kana ja köögiviljad ahjupannil
Tiina Lebane, 10.11.2024
Maitsev ja lihtne roog, mis pealegi valmib korraga ühes ahjuvormis. Kasuta meelepäraseid kanatükke, aga arvesta, et nahaga tükid näevad ahjus küpsenult isuäratavamad välja. Kana marineerimiseks piisab ajast, millal köögivilju koorid ja tükeldad. Lisandid feta ja tšilli annavad just parajalt maitsesärtsu. See on hea näide kontseptsioonist „vähem tööd, rohkem maitset“.
- 500 g broilerikoivatükke või -poolkoibi
- 2 punast sibulat
- 500 g bataati
- 300 g kartulit
- 1 tl soola
- 3 sl oliiviõli
- 150 g fetat
- 1 jalapeno või tšilli
- 2 küüslauguküünt
- 3 cm tükk ingverit
- 0,5 laimi mahl
- 1 sl vedelat mett
- 1 sl tumedat sojakastet
- 1 sl õli
- 0,5 tl soola
Marinaadi jaoks puhasta küüslauk ja ingver ning haki peeneks. Sega kokku kõik marinaadiained. Tõsta kanatükid marinaadi ja lase kaetult seista, kuni tegeled köögiviljadega.
Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Koori bataadid ja kartulid ning lõika kangideks. Tõsta suuremasse ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile köögiviljad ja kanatükid koos marinaadiga. Puista köögiviljadele veidi soola ja nirista peale 3 sl õli. Küpseta eelsoojendatud ahju keskel 225 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni köögiviljad on pehmed ja kana läbi küpsenud. Pudista roale fetat ja viilutatud tšillit või jalapenot ning söö kohe.