1, 2, 3 JA VALMIS! Mahlane banaani-brownie
Ragne Värk, 16.11.2024
Selle šokolaadise koogikese sisu on brownie’le omaselt tummine ja pehme. Ebatraditsiooniliselt on tainasse lisatud banaani, mis muudab koogi veelgi täidlasemaks ja šokolaadisemaks. Serveeri koos külma vanillijäätisega.
- 100 g võid
- 100 g tumedat šokolaadi (56%)
- 2 banaani
- 200 g suhkrut
- 2 muna
- 2 sl naturaalset kakaopulbrit
- 1 tl vanillisuhkrut
- 120 g nisujahu
- näpuotsatäis soola
Sulata või koos šokolaaditükkidega veevannil, sega ühtlaseks. Purusta kahvliga banaanid. Pane kokku suhkur, munad, kakao ja vanillisuhkur. Lisa šokolaadisegu ja banaanid ning kõige viimasena sega hulka jahu ja sool. Sega ühtlaseks ja tõsta tainas ahjuvormi (näiteks 21 × 32 cm). Küpseta 170 kraadi juures 40–45 minutit. Lase jahtuda ja serveeri.
Seistes muutub aina maitsvamaks!