NÄDALA KOOK
Pehme mee-banaanikook toorjuustukattega
Pille Enden, 15.11.2024
Pehme meemekiga kook valmib lihtsalt – tuleb vaid ained kokku segada ja ahju pista. Toorjuustu vaht teeb koogi nauditavamaks.
- 5 dl nisujahu
- 2 dl fariinsuhkrut
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 120 g sulatatud võid
- 2 banaani
- 2,5 dl piima
- 1,5 dl mett
- 180 g maitsestamata toorjuustu
- 1 dl vahukoort
- 2 sl mett
- füüsaleid kaunistuseks
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20x25 cm vorm küpsetuspaberiga. Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber.
Sega sulavõi, püreestatud banaanid, piim ja mesi kuivainete hulka. Kui mesi on tahke, sega see esmalt sooja võiga
Sega tainas ühtlaseks, tõsta vormi ja silu pealt. Küpseta ahjus 30-40 minutit. Proovi küpsust tikuga. Kui keskele torgatud tikk jääb välja võttes puhtaks, on kook küps. Lase jahtuda.
Hõõru toorjuust pehmeks, lisa koor ja mesi ning vahusta tugevaks vahuks.
Määri toorjuustukate koogile ja kaunista füüsalitega.