NÄDALA KOOK

Pehme mee-banaanikook toorjuustukattega

Pille Enden, 15.11.2024

Pehme meemekiga kook valmib lihtsalt – tuleb vaid ained kokku segada ja ahju pista. Toorjuustu vaht teeb koogi nauditavamaks.

Valmistamise aeg
20 minutit + 40 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 5 dl nisujahu
  2. 2 dl fariinsuhkrut
  3. 3 tl küpsetuspulbrit
  4. 120 g sulatatud võid
  5. 2 banaani
  6. 2,5 dl piima
  7. 1,5 dl mett
Toorjuustukate
  1. 180 g maitsestamata toorjuustu
  2. 1 dl vahukoort
  3. 2 sl mett
  4. füüsaleid kaunistuseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20x25 cm vorm küpsetuspaberiga.  Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber.

  2. Sega sulavõi, püreestatud banaanid, piim ja mesi kuivainete hulka.  Kui mesi on tahke, sega see esmalt sooja võiga

  3. Sega tainas ühtlaseks, tõsta vormi ja silu pealt. Küpseta ahjus 30-40 minutit. Proovi küpsust tikuga. Kui keskele torgatud tikk jääb välja võttes puhtaks, on kook küps. Lase jahtuda.

  4. Hõõru toorjuust pehmeks, lisa koor ja mesi ning vahusta tugevaks vahuks.

  5. Määri toorjuustukate koogile ja kaunista füüsalitega.