TÕHUS SUUTÄIS

Soojad tuunikala-juustusaiad

Tiina Lebane, 21.11.2024

Soe võileib sobib igal ajal – hommikuks või õhtuks ja koos värske salatiga ka lõunasöögiks. Tuunikalatäidisesse pane magusat paprikat ja särtsakat tšillit, aga kui kasutad tšilliga tuunikonservi, siis võid värsket tšillit ka vähem lisada. Võimalusel kasuta head hapusaia ja mõnda tugevama maitsega juustusorti.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 tšilli või jalapeno
  2. 1 maguspaprika
  3. 1 väike konserv tuunikala suuri tükke
  4. 1 dl majoneesi
  5. soola
  6. 2 marineeritud kurki
  7. 8 saiaviilu
  8. 8 viilu juustu
  9. võid ja õli praadimiseks
Valmistamine
  1. Puhasta tšilli(d) ja maguspaprika ning haki võimalikult peeneks. Nõruta kala õlist või veest. Sega kausis kokku hakitud köögiviljad, tuunikala ja majonees ning maitsesta soolaga. Lõika marineeritud kurgid pikuti õhukesteks viiludeks.

  2. Aseta 4 saiaviilule kokku 8 juustuviilu (murra kokku, kui viilud on suured), tõsta peale kalatäidist ja sellele kurgiviilud. Kata teise saiaviiluga. Kuumuta pannil veidi õli ja võid ning prae saiad mõlemalt poolt kuldseks. Söö kuumalt.