MÕNUS EINE

Kinoasalat fenkoli, avokaado ja mustikatega

Tiina Lebane, 15.11.2024

Esmapilgul ehk julge mõte panna kokku fenkol, avokaado, spinat, kinoa ja mustikad, aga tulemus on uskumatult maitsev. Eriti kui päikesekollase sinepikastme, mustikate ja kõigi seemnetega ei koonerda. Fenkolit hoia kuni salati serveerimiseni võimalikult külmas vees, siis püsib see meeldivalt krõmpsuna.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 dl kinoad
  2. 1 fenkol, u 200 g
  3. 1 karp spinatit
  4. 2 dl mustikaid
  5. 3 avokaadot
Kaste
  1. 1 dl oliiviõli
  2. 1 sl teralist sinepit
  3. 2 sl õunasiidriäädikat
  4. 0,5 tl soola
  5. 0,5 tl purustatud musta pipart
Peale
  1. 1 sl röstitud päevalilleseemneid
  2. 1 sl röstitud kõrvitsaseemneid
  3. 1 sl (musti) seesamiseemneid
Valmistamine
  1. Keeda kinoa vastavalt pakil olevale juhendile, lase jahtuda.

  2. Poolita fenkolimugul ja lõika võimalikult õhukesteks viiludeks, võimalusel kasuta köögimandoliini. Tõsta fenkol jääkülma vee sisse, et säiliks krõmps tekstuur.

  3. Vahepeal sega kokku kastmeained ning rösti seemned lühidalt kuival kuumal pannil. Poolita avokaadod, võta viljaliha lusikaga välja ja lõika viiludeks. Pigista peale veidi sidrunimahla, et värv püsiks.

  4. Jaga spinatilehed ja jahtunud kinoa salatikaussidesse, lisa nõrutatud ja köögipaberiga kuivatatud fenkol ja avokaadod ning mustikad. Nirista peale kastet ja puista seemneid. Söö kohe.