SOOJENDAV ARGIROOG
Panniroog seafilee ja köögiviljadega teriyaki kastmes
Pille Enden, 20.11.2024
Panniroog valmib üsnagi kiiresti ja sobib seetõttu ka argiõhtuseks roaks. Toit on mõõdukalt vürtsikas, kui on soovi võib tšilli kogust suurendada, et teravust lisada. Roa valmimise ajal jõuab juurde keeta riisi või nuudlid.
- 1 suur sibul
- 2 paprikat
- 1 suvikõrvits
- 2 küüslauguküünt
- 2 sl õli
- 500 g sea sisefileed
- 2 sl sojakastet
- 2 sl riivitud ingverit
- 1 dl teriyaki kastet
- 1 sl tšillikastet
- 2 sl riisiäädikat
- 1 punane tšilli
- 2 sl maisitärklist
- 1 laimi mahl
- riisi või nuudleid serveerimiseks
- rohelist sibulat peale puistamiseks
Koori sibul, lõika esmalt neljaks ja siis viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika ribadeks. Poolita suvikõrvits ja lõika viiludeks. Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks.
Aja 1 sl õli pannil kuumaks. Pane pannile sibul ja paprika ning prae 2 minutit. Lisa suvikõrvits ja küüslauk ning prae veel 2-3 minutit või kuni köögiviljad on pehmenenud, kuid siiski veidi krõmpsud. Tõsta pannilt ära.
Lõika seafilee peenikesteks 5 mm ribadeks. Lisa pannile 1 sl õli, aja üsna kuumaks ja prae liha igast küljest kiiresti kuldpruuniks. Kalla pannile sojakaste ja lisa ingver, alanda kuumust ja hauta 2-3 minutit.
Pane pannile tagasi köögiviljasegu, lisa teriyaki kaste, tšillikaste, riisiäädikas ja hakitud tšilli ning hauta 2-3 minutit.
Lahusta maisitärklis 2 sl külmas vees, kalla pannile ja kuumuta segades kuni kaste on paksenenud ja selge. Maitsesta laimimahlaga ja kui vaja siis ka soolaga. Serveeri keedetud riisi või nuudlitega. Puista peale rohelist sibulat.