SOOJENDAV ARGIROOG

Panniroog seafilee ja köögiviljadega teriyaki kastmes

Pille Enden, 20.11.2024

Panniroog valmib üsnagi kiiresti ja sobib seetõttu ka argiõhtuseks roaks. Toit on mõõdukalt vürtsikas, kui on soovi võib tšilli kogust suurendada, et teravust lisada. Roa valmimise ajal jõuab juurde keeta riisi või nuudlid.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 suur sibul
  2. 2 paprikat
  3. 1 suvikõrvits
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 2 sl õli
  6. 500 g sea sisefileed
  7. 2 sl sojakastet
  8. 2 sl riivitud ingverit
  9. 1 dl teriyaki kastet
  10. 1 sl tšillikastet
  11. 2 sl riisiäädikat
  12. 1 punane tšilli
  13. 2 sl maisitärklist
  14. 1 laimi mahl
  15. riisi või nuudleid serveerimiseks
  16. rohelist sibulat peale puistamiseks
Valmistamine
  1. Koori sibul, lõika esmalt neljaks ja siis viiludeks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika ribadeks. Poolita suvikõrvits ja lõika viiludeks. Lõika küüslauguküüned õhukesteks viiludeks.

  2. Aja 1 sl õli pannil kuumaks. Pane pannile sibul ja paprika ning prae 2 minutit.  Lisa suvikõrvits ja küüslauk ning prae veel 2-3 minutit või kuni köögiviljad on pehmenenud, kuid siiski veidi krõmpsud. Tõsta pannilt ära. 

  3. Lõika seafilee peenikesteks 5 mm ribadeks. Lisa pannile 1 sl õli, aja üsna kuumaks ja prae liha igast küljest kiiresti kuldpruuniks. Kalla pannile sojakaste ja lisa ingver, alanda kuumust ja hauta 2-3 minutit.

  4. Pane pannile tagasi köögiviljasegu, lisa teriyaki kaste, tšillikaste, riisiäädikas ja hakitud tšilli ning hauta 2-3 minutit. 

  5. Lahusta maisitärklis 2 sl külmas vees, kalla pannile ja kuumuta segades kuni kaste on paksenenud ja selge. Maitsesta laimimahlaga ja kui vaja siis ka soolaga. Serveeri keedetud riisi või nuudlitega. Puista peale rohelist sibulat.