SÄRTSU ARGIPÄEVA
Tex-mex kartulisalat
Pille Enden, 18.11.2024
Värvikirev tex-mex kartulisalat on veidi rikkalikum kui see salat, millega me harjunud oleme. Selles on veidi vürtsi ja sisaldab tex-mex roogadele omaselt ube, maisi ja avokaadot. Soovi korral võib salatit serveerida krõmpsude nachodega.
- 800 g kartuleid
- 6 suurt kõvaks keedetud muna
- 2 dl musti või punaseid ube
- 2 dl konservmaisi
- 2 avokaadot
- 150 g kirsstomateid
- 2 rohelise sibula vart
- nachosid serveerimiseks
- 0,75 dl hapukoort
- 0,75 dl hapupiima või piima
- 2 dl majoneesi
- 0,5 dl hakitud peterselli
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 1 sl tšillikastet
- 1 väike sibul
- 0,5 laimi mahl
- soola
- musta pipart
Keeda koorega kartulid soolakas vees pehmeks. Lase jahtuda. Koori kartulid ja lõika 1 -1,5 cm viiludeks või tükkideks.
Valmista kaste. Klopi hapukoor, hapupiim või piim, majonees, petersell, küüslauk, tšillikaste ja hakitud sibul ühtlaseks. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.
Koori munad ja haki jämedalt. Sega kartulid, munad, nõrutatud ja loputatud oad ning mais. Koori avokaadod, eemalda kivi ja lõika viljaliha kuubikuteks. Sega salatisse. Sega kastmega ja pane kaetuna vähemalt 2 tunniks külmkappi.
Vahetult enne serveerimist pane peale sektoriteks lõigatud tomatid ja hakitud roheline sibul. Soovi korral serveeri nachodega.