TAIMNE PÄEVARETSEPT
Poke kauss
Taimne Teisipäev, 19.11.2024
Sügisese halli ilmaga võitlemiseks sobib väga hästi üks Hawaiilt pärit värvikirev poke kauss. Kindlaid reegleid selle roa valmistamiseks otseselt pole, kokkaja saab teha just endale meelepärase kausi.
- 250 g maitsestamata BonVegan tofut
- 100 g meelepärast salatit
- 1 avokaado
- 0,5 tk värsket pikka kurki
- 2 redis
- 1 porgand
- 50 g edamame ube
- 100 g punast kapsast
- 200 g keedetud sushiriisi
- 1 tl rapsi- või maapähkli õli tofu praadimiseks
- 3 spl sojakastet
- 0,5 tl seesamiõli
- 1 laimi mahl/riivitud koort
- 1 tl riivitud värsket ingverit
- 1 tl Sweet Chilli kastet või agaavisiirupit
- 2 spl taimset majoneesi
- 0,5 tl Sriracha kastet
- 0,5 tl sojakastet
- kaunistamiseks seesamiseemneid, koriandrit, võrseid
Valmista sushiriis juhendi järgi või vaata juhendit siit.
Sega kokku tofu marinaadi koostisosad.
Lõika tofu meelepärasteks kuubikuteks ja pane marinaadi, soovi korral võid seda teha juba eelmisel õhtul.
Viiluta kurk, porgand, redised ning kapsas ja tükelda avokaado. Kuumuta edamame ube keevas vees 5 minutit ning seejärel kurna.
Sriracha majoneesiks sega kokku majonees sriracha kaste, natuke sojakastet ja paar tilka seesamiõli.
Prae vähese õliga tofukuubikud krõbedaks.
Kausi kokkupanemisel lisa kõigepealt sushiriis, seejärel köögiviljad ja praetud tofu.
Maitsesta eelnevalt tehtud marinaadiga ja sriracha majoneesiga, kaunistamiseks võib lisada seesamiseemneid ja värsket koriandrit või võrseid.