VEIDI KOSUTUST JAHEDUSSE
Brokoli-juustusupp gnocchidega
Pille Enden, 25.11.2024
Jahedal ajal kulub üks kuum supp ikka ära. Juustudest kreemine supp on tõeliselt toitev, kuigi taimne, ja sobib jahedasse päeva suurepäraselt. Gnocchid teevad roa eriti tummiseks.
- 1 sibul
- 1 porgand
- 3 küüslauguküünt
- 500 g brokolit
- 4 sl võid
- 1 l kanapuljongit
- 400 g gnocchisid
- 200 g ürtidega toorjuustu
- 2 tl Dijoni sinepit
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
- 150 g riivitud cheddarit + serveerimiseks
- soola
- musta pipart
Koori ja haki sibul, porgand ning küüslauk. Haki brokoliõisikud jämedalt.
Sulata supipotis põhjas või. Lisa sibul ja porgand ning prae mõõdukal kuumusel kuni sibul on pehmenenud. Lisa küüslauk ja prae segades veel 1 minut.
Kalla kastrulisse kuum puljong ja lisa brokoli. Kuumuta keemiseni. Lisa gnocchid, alanda kuumust keskmisele ja hauta kaane all umbes 5 minutit, kuni brokoli on pehme. Lisa toorjuust ja keeda segades kuni see on sulanud.
Nüüd alanda kuumus madalaks, lisa sinep ja muskaat, sega vähehaaval hulka riivitud cheddar. Sega kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta taldrikutesse ja puista peale riivjuustu.