HEAD ISU ARGIPÄEVAKS! Tortilla vorm hakklihaga
Pille Enden, 02.01.2025
Tõeliselt tõhus toit talviseks päevaks. See vorm näeb küll õigupoolest välja rohkem nagu tort, kui on küpsetatud lahtikäivas koogivormis. Vali tortillad vastavalt oma vormi suurusele. Pildil olev roog on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis. Suurema vormi puhul tuleb kihte vähem ja roa saab valmistada 3 tortillaga.
- 1 purk (400 g) punaseid ube
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl tšillipulbrit
- 1 laimi mahl
- 1 suur sibul
- 400 g veisehakkliha
- 1 pakk taco maitseainesegu
- 4 sl tomatipüreed
- 4 tortillat
- 4 dl riivitud cheddar juustu
- 2 dl keedetud riisi
- 0,5 purki (80 g) konserveeritud maisi
- 2 dl salsat
- soola
- musta pipart
- õli praadimiseks ja vormi määrimiseks
- 2 dl hapukoort
- 1 sibul
- salsat, soovi korral
Nõruta oad, töötle koos hakitud küüslaugu, tšillipulbri ja laimimahlaga pastaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri lahtikäiv koogivorm või ümmargune koogi- või pirukavorm õliga.Koori ja haki sibul. Pruunista hakkliha ja sibul pannil õlis. Lisa taco maitseainesegu, tomatipüree ja umbes 0,5 dl kuuma vett. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 5 minutit.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Tõsta ahjuvormi põhja 1 tortilla ja laota sellele 1/3 oapastast, tõsta peale 1/3 hakklihast ja puista peale 1/4 juustust.
2. kihiks pane tortilla, pool riisist, pool salsast, pool maisist ja 1/3 järelejäänud juustust.
3. kihiks läheb jälle tortilla, järelejäänud oapasta, pool hakklihast ja pool juustust.
4. kihiks pane tortilla, ülejäänud oapasta, hakkliha, mais, riis, salsa ja juust.
Kata vorm fooliumiga ja küpseta 40 minutit. Võta foolium pealt ära ja küpseta veel 10-15 minutit.
Tõsta ahjust ja lase 5 minutit seista. Serveeri hapukoore, hakitud sibula ja soovi korral ka värske salatiga. Törts salsat annab ka head maitset.