HEAD ISU ARGIPÄEVAKS! Tortilla vorm hakklihaga

Pille Enden, 02.01.2025

Tõeliselt tõhus toit talviseks päevaks. See vorm näeb küll õigupoolest välja rohkem nagu tort, kui on küpsetatud lahtikäivas koogivormis. Vali tortillad vastavalt oma vormi suurusele. Pildil olev roog on küpsetatud 20 cm läbimõõduga vormis. Suurema vormi puhul tuleb kihte vähem ja roa saab valmistada 3 tortillaga.

Valmistamise aeg
30 minutit + 15 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 purk (400 g) punaseid ube
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 1 tl tšillipulbrit
  4. 1 laimi mahl
  5. 1 suur sibul
  6. 400 g veisehakkliha
  7. 1 pakk taco maitseainesegu
  8. 4 sl tomatipüreed
  9. 4 tortillat
  10. 4 dl riivitud cheddar juustu
  11. 2 dl keedetud riisi
  12. 0,5 purki (80 g) konserveeritud maisi
  13. 2 dl salsat
  14. soola
  15. musta pipart
  16. õli praadimiseks ja vormi määrimiseks
Serveerimiseks
  1. 2 dl hapukoort
  2. 1 sibul
  3. salsat, soovi korral
Valmistamine
  1. Nõruta oad, töötle koos hakitud küüslaugu, tšillipulbri ja laimimahlaga pastaks. Maitsesta soola ja pipraga.
    Määri lahtikäiv koogivorm või ümmargune koogi- või pirukavorm õliga.

  2. Koori ja haki sibul. Pruunista hakkliha ja sibul pannil õlis. Lisa taco maitseainesegu, tomatipüree ja umbes 0,5 dl kuuma vett. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 5 minutit.

  3. Kuumuta ahi 175 kraadini. Tõsta ahjuvormi põhja 1 tortilla ja laota sellele 1/3 oapastast, tõsta peale 1/3 hakklihast ja puista peale 1/4 juustust.

  4. 2. kihiks pane tortilla, pool riisist, pool salsast, pool maisist ja 1/3 järelejäänud juustust.

  5. 3. kihiks läheb jälle tortilla, järelejäänud oapasta, pool hakklihast ja pool juustust.

  6. 4. kihiks pane tortilla, ülejäänud oapasta, hakkliha, mais, riis, salsa ja juust.

  7. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 40 minutit. Võta foolium pealt ära ja küpseta veel 10-15 minutit.

  8. Tõsta ahjust ja lase 5 minutit seista. Serveeri hapukoore, hakitud sibula ja soovi korral ka värske salatiga.  Törts salsat annab ka head maitset.